O nama

Rodila sam se u Njemačkoj 1970., a u Zagreb sam došla 1989. kad sam upisala studij Anglistike i Germanistike na Filozofskom fakultetu. U životu sam se bavila različitim stvarima samo ne yogom. Kad sam 2008. svoje slobodno vrijeme počela provoditi na satovima orijentalnog plesa nisam ni slutila kamo će me odvesti nježan ženstveni ples i glazba.

Putovanje je započelo i kroz tri godine završila sam tečaj Jyotisha i Vastua kod Ignaca Perasa iz Čakovca, te tečaj Ayurvede kod Danijele Juričić u Zagrebu. S Kundalini yogom sam se susrela 2011. godine preko moje prve učiteljice Vesne Bačić. O Kundalini yogi prethodno sam bila pročitala da je opasna, pa me je upravo to privuklo. Nakon vrlo kratkog vremena iskusila sam svu moć i dobrobiti tih drevnih tehnika, gotovo do ovisnosti. Godinu dana kasnije završila sam prvi stupanj Atma kriye.

Nakon odlaska moje prve učiteljice Kundalini yoge, Vesne Bačić, u Indiju, posvetila sam se redovitim jutarnjim sadhanama kod Emine Kurtagić koja je bila izravna učenica Yogi Bhajana. Godinu dana, gotovo svaki drugi dan, odlazila sam k Emini na prekrasne jutarnje sadhane i povremeno na nedjeljne radionice, a onda me život odveo putem Beča i Francuske gdje sam u okviru međunarodno priznate škole Amrit Nam Sarovar upisala učiteljski tečaj za instruktoricu Kundalini yoge.

Nakon stjecanja KRI-certifikata jedina želja mi je bila da znanje koje sam primila počnem primjenjivati i dijeliti. Krenula sam u svom kvartu i od jeseni 2014. redovno držim satove Kundalini yoge u Zaprešiću.

Zajedno sa Silvanom Leskovar iz Gong Centra Prema Vama  od 2015. godine organiziram učiteljski tečaj Kundalini yoge u Hrvatskoj. Zahvaljujući svom učitelju Nirmalu Singhu iz Beča koji je bio spreman za mali broj polaznika doći u Hrvatsku i održati tečaj, Hrvatska je dobila svoj prvi učiteljski tečaj Kundalini yoge koji je do sada iznijedrio dvije generacije KRI-certificiranih instruktora.

S obzirom da učitelj vječno ostaje učenik nastavila sam sa svojim putovanjem, pa se osim radionica koje posjećujem educiram za praktičara Kundalini yoge.

I da živim još pet života i više, učenju ne bi bilo kraja. Kundalini yoga je iskustvo samoga sebe, svijeta, svemira i Boga. Beskonačna je i neusporediva, vodi do suštine našega bića – beskonačnog, neopisivog.

Imajući na umu i u srcu riječi Yogi Bhajana  Ako želiš nešto naučiti, čitaj. Ako želiš nešto razumjeti, piši. Ako želiš nešto savladati, podučavaj…  cilj mi je učiti, dijeliti i rasti sa svima koji dođu na redovne satove ili radionice koje povremeno držim na različitim lokacijama.

Opasnost do danas nisam iskusila osim ako je opasnost to što Kundalini yoga mijenja život, pa sam se dala na put avanture bez povratka.