Učiteljski tečaj Kundalini yoge

namijenjen je ljudima koji osjećaju potrebu ući dublje u znanje Kundalini yoge s ciljem podučavanja, ali i onima, koji žele produbiti svoje dosadašnje znanje o yogi i tragaju za samospoznajom.

 

YOGI BHAJAN
majstor Kundalini yoge je 1969. godine došao u SAD s misijom „Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike“. Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, yogu svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječeš rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher školovane su tisuće instruktora Kundalini yoge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) sa ciljem širenja znanja o Kundalini yogi diljem svijeta.

Tradicija Kundalini yoge seže tisućama godina u povijest. Ova vrlo dinamična vrsta yoge sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja).

Naš je svijet, u vremenu u kojemu živimo, podvrgnut stalnim promjenama i sve je važnije razviti svijest i novi pristup razumijevanju samoga sebe i svoje okoline. Neophodno je pronaći način na koji možemo smanjiti napetost, ojačati živčani sustav i pronaći unutarnji mir.

Kundalini yoga radi na svim tim poljima kako bi se uspostavila i održala ravnoteža. Prakticiranjem Kundalini yoge jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav, te otpuštamo strahove i napetosti. Redovito prakticiranje donosi uravnoteženost i vitalnost.

POSTANI INSTRUKTOR KUNDALINI YOGE  i upiši učiteljski tečaj u Hrvatskoj!

Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku “retreata” (povlačenja).

Obavijest o lokaciji održavanja određenih modula i sve dodatne informacije prijavljeni primaju putem emaila.

TERMINI UČITELJSKOG TEČAJA 2018. :

1. modul: 9.4. – 15.4.2018.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane
2. modul: 8.9. – 14.9.2018.
Orijentalna/istočnjačka fiziologija
3. modul 17.11.-23.11.2018.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje


MJESTO ODRŽAVANJA:
Hrvatska

Program se temelji na znanosti o Kundalini yogi prema učenju Yogi Bhajana i po završetku stječete međunarodno priznati KRI-certifikat (Kundalini Research Institute).

 

Program Aquarian Teacher put je razvoja učitelja Kundalini yoge i sastavljen je kako slijedi:

Level 1 (1.stupanj) osnove i buđenje instruktor/ica
Level 2 (2.stupanj) transformacija praktičar/ka
Level 3 (3.stupanj) realizacija učitelj/ica

 

1. STUPANJ / LEVEL 1 – KRI-CERTIFICIRANI INSTRUKTOR KUNDALINI YOGE

razmak

U obrazovnom programu za instruktora usvajaš osnovna načela i praksu Kundalini yoge, te stječeš sposobnost podučavanja Kundalini kriya i meditacija. Sudjeluješ u obuhvatnom programu od 220 sati (podijeljenih u nekoliko modula).

Kurikulum

• dinamika Kundalini yoge
• povijest i filozofija yoge
• orijentalna/istočnjačka fiziologija
• uvod u meditaciju
• karma i zdravlje
• jogijski način života (humanologija)
• kriye i asane
• duhovni put

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri uvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

 

UČITELJI
Nirmal Singh, Beč, Austrija

Nirmal Singh je KRI-certificirani učiteljski trener (lead trainer).

CIJENA UČITELJSKOG TEČAJA ZA INSTRUKTORA KUNDALINI YOGE (LEVEL 1)
Cijena tečaja iznosi 1250,00 €
Popust   50,00 € za plaćanje cjelokupnog iznosa.
Popust 100,00 € za bračne parove.

Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima po dogovoru.

Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja i podmiruju se za svaki modul zasebno.

Pohađanje pojedinačnih modula moguće je samo uz prethodni dogovor s voditeljima tečaja.

Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. U slučaju otkazivanja sudjelovanja dva tjedna prije početka tečaja, zadržava se 50% iznosa, a u slučajevima još kasnijeg otkazivanja, zadržava se cjelokupni iznos.

Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.