Opis sata

Sat Kundalini yoge sastoji se od određenog dinamičkog slijeda vježbi (kriya) uz unutarnju koncentraciju s ciljem postizanja određenog djelovanja na tjelesnoj, mentalnoj i duhovnoj razini, svjesnog vođenja daha (pranayam), relaksacije i meditacije.

meditacija kundalini yoga, studio zaprešićU Kundalini yogi osobno iskustvo nalazi se na prvom mjestu. Nismo pod pritiskom savršenog izvođenja asana i ne natječemo se međusobno, nego postepeno pomičemo granice u skladu sa svojim mogućnostima. Najčešće korištena mantra u Kundalini yogi je mantra SAT NAM (Sat = stvarnost postojanja/istina; Naam = identitet). Živjeti istinu znači živjeti sretno, a dok vježbamo i koristimo mantru Sat Nam mi otkrivamo istinu jer se prepuštamo pokretu, dahu, mantri, trenutku i ponajprije svom osobnom iskustvu.

Svaki sat Kundalini yoge započinjemo pjevanjem ADI MANTRE

Ong namo guroo dayv namo

čime iskazujemo svoje poštovanje prema tom drevnom znanju, te se spajamo s učiteljem u sebi i sa zlatnim lancem učitelja koji su se posvetili prenošenju tog drevnog znanja.

Druga mantra prije samog početka vježbanja jest MANGALA CHARAN MANTRA koja posjeduje zaštitničku moć i oslobađa od svih sumnji: 

Aad guray nameh,                             Klanjam se znanju koje jest

jugaad guray nameh                        Poštujem istinu koja je uvijek bila,

Sat guray nameh,                               Klanjam se istinskoj mudrosti,

siree guroo dayv-ay nameh.          Predajem se božanskoj mudrosti koja će uvijek biti

 

***