Učiteljski tečaj Kundalini yoge

  YOGI BHAJAN

majstor Kundalini yoge je 1969. godine došao u SAD s misijom „Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike“. Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, yogu svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječeš rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet).

Na temelju programa Aquarian Teacher školovane su tisuće instruktora Kundalini yoge. Yogi Bhajan 1994. osniva IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) sa ciljem širenja znanja o Kundalini yogi diljem svijeta.

 

UČITELJSKI tečaj Kundalini yoge namijenjen je ljudima koji osjećaju potrebu ući dublje u znanje Kundalini yoge s ciljem podučavanja, ali i onima, koji žele produbiti svoje dosadašnje znanje o yogi i tragaju za samospoznajom.

Naš je svijet, u vremenu u kojemu živimo, podvrgnut stalnim promjenama i sve je važnije razviti svijest i novi pristup razumijevanju samoga sebe i svoje okoline. Neophodno je pronaći način na koji možemo smanjiti napetost, ojačati živčani sustav i pronaći unutarnji mir.

Kundalini yoga radi na svim tim poljima kako bi se uspostavila i održala ravnoteža. Redovitim prakticiranjem  jačamo imunitet, živčani i endokrini sustav. Otpuštamo strahove i napetosti. Stječemo uravnoteženost i vitalnost.

 

 

 

Ova vrlo dinamična vrsta yoge koja seže tisućama godina u povijest, sadrži široki spektar kriya (određeni slijed vježbi), meditacija i pranayame (tehnike disanja).

Program učiteljskog tečaja temelji se na znanosti o Kundalini yogi prema učenju Yogi Bhajana i po završetku stječete međunarodno priznati KRIcertifikat (Kundalini Research Institute) za 1.stupanj.

 

UPIŠI učiteljski tečaj u HRVATSKOJ i postani međunarodno priznati instruktor Kundalini yoge. Tečaj je koncipiran cirkularno i moguće je uključiti se u bilo koji modul. Moduli se organiziraju na različitim lokacijama u Hrvatskoj u obliku “retreata” (povlačenja). Tečaj se održava na engleskom jeziku uz prijevod na hrvatski. 

Obavijest o lokaciji održavanja određenih modula i sve dodatne informacije prijavljeni primaju putem emaila.

U obrazovnom programu za instruktora usvajaš osnovna načela i praksu Kundalini yoge, te stječeš sposobnost podučavanja Kundalini kriya i meditacija. Sudjeluješ u obuhvatnom programu od 220 sati (podijeljenih u nekoliko modula).

 

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri uvjet je za kvalifikaciju. Seva (nesebično služenje) sastavni je dio tečaja.

 

Kurikulum:

• povijest i filozofija yoge
• orijentalna/istočnjačka fiziologija
• uvod u meditaciju
• karma i zdravlje
• jogijski način života (humanologija)
• kriye i asane
• duhovni put

 

 

 

Cjelovit program Aquarian Teacher put je razvoja učitelja Kundalini yoge i sadrži ukupno tri stupnja:

Level 1 (1.stupanj) osnove i buđenje instruktor/ica
Level 2 (2.stupanj) transformacija praktičar/ka
Level 3 (3.stupanj) realizacija učitelj/ica

Uskoro  i drugi stupanj  (Level 2) u Hrvatskoj!

***

UČITELJ

Nirmal Singh   je KRI-certificirani učiteljski trener (lead trainer) za programe Level 1 i Level 2 s gotovo dvadesetogodišnjim iskustvom u Kundalini yogi. Redovne učiteljske treninge prema Aquarian Teacher programu, te razne radionice održava po cijelom svijetu.

Osim što je učitelj Kundalini yoge, Nirmal Singh je dugogodišnji Shiatsu praktičar, te je posvećen radu sa zvučnim zdjelama.

 

CIJENA učiteljskog tečaja za instruktora Kundalini yoge (LEVEL 1) iznosi 1250,00 €. Cijena tečaja obuhvaća sav materijal potreban za tečaj. Odobrava se popust od 50,00 € za plaćanje cjelokupnog iznosa, te popust od 100,00 za bračne parove.

Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima u dogovoru s učiteljem.

Troškovi smještaja i hrane (puni pansion) po modulu nisu uključeni u cijenu tečaja i podmiruju se za svaki modul zasebno. Pohađanje samo pojedinačnih modula moguće je uz prethodni dogovor s učiteljem. Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

TERMINI  2018. :

1. modul: 9.4. – 15.4.2018.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane
2. modul: 8.9. – 14.9.2018.
Orijentalna/istočnjačka fiziologija
3. modul 17.11.-23.11.2018.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje

 

TERMINI 2019. :

1. modul: 24.4. – 30.4.2019.
Dinamika i pedagogija u Kundalini yogi, asane
2. modul: 2.9. – 8.9.2019.
Orijentalna/istočnjačka fiziologija
3. modul 16.11.-22.11.2019.
Meditacija, učitelj i učenik, karma i zdravlje
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.