O nama

Bavila sam se različitim stvarima u životu, ali ne yogom, barem ne svjesno i u obliku u kojem to radim sada. Dio života provela sam u Njemačkoj, a u Zagreb sam došla 1989. kad mi je dojadio savršeno sređen život na zapadu i kad sam upisala studij Anglistike i Germanistike na Filozofskom fakultetu. Udala sam se, rodila djecu, završila fakultet, zaposlila se, radila … sve po redu. No, oduvijek sam se pitala je li to sve u životu? Uvijek sam imala osjećaj da nedostaje “ono nešto što ne možeš pretočiti u riječi”. Ljudi oko mene uglavnom nisu shvaćali što ja to tražim “jer imala sam sve što se poželjeti može”.

Nemir u meni odveo me 2008. godine na satove orijentalnog plesa što nije bila samo prva postaja moga putovanja nego me radost glazbe i kretanja pratila i još me prati na  mom putu.

Kroz tri godine završila sam tečaj Jyotisha i Vastua kod Ignaca Perasa iz Čakovca, tečaj Ayurvede kod Danijele Juričić u Zagrebu, te prvi stupanj Atma kriye kod Edite Pushpami.

S Kundalini yogom sam se susrela 2011. godine preko moje prve učiteljice Vesne Bačić. O Kundalini yogi prethodno sam bila pročitala da je opasna, pa me je upravo to privuklo. Nakon vrlo kratkog vremena iskusila sam svu moć i dobrobiti te drevne tehnike, gotovo do ovisnosti. Konačno sam bila pronašla “ono nešto”.

Nakon odlaska Vesne Bačić u Indiju, posvetila sam se redovitim jutarnjim sadhanama kod Emine Kurtagić koja je bila izravna učenica Yogi Bhajana. Godinu dana, gotovo svaki drugi dan, odlazila sam k Emini na prekrasne jutarnje sadhane i povremeno na nedjeljne radionice, a onda me život odveo putem Beča i Francuske gdje sam u okviru međunarodno priznate škole Amrit Nam Sarovar upisala učiteljski tečaj za instruktoricu Kundalini yoge.

Nakon stjecanja KRI-certifikata jedina želja mi je bila da znanje koje sam primila počnem primjenjivati i dijeliti. Krenula sam u svom gradu i od jeseni 2014. držim redovne satove Kundalini yoge u Zaprešiću.

Zajedno sa Silvanom Leskovar iz Gong Centra Prema Vama  od 2015. godine organiziram učiteljski tečaj Kundalini yoge u Hrvatskoj. Zahvaljujući svom učitelju Nirmalu Singhu iz Beča koji je bio spreman za mali broj polaznika doći u Hrvatsku i održati tečaj, Hrvatska je dobila svoj prvi učiteljski tečaj Kundalini yoge koji je do sada iznjedrio tri generacije KRI-certificiranih instruktora.

S obzirom da učitelj vječno ostaje učenik nastavila sam sa svojim putovanjem, pa se osim radionica koje posjećujem educiram za praktičara Kundalini yoge.

I da živim još pet života i više, učenju ne bi bilo kraja. Kundalini yoga je iskustvo samoga sebe, svijeta, svemira i Boga. Beskonačna je i neusporediva, vodi do suštine našega bića – beskonačnog, neopisivog.

Imajući na umu i u srcu riječi Yogi Bhajana  Ako želiš nešto naučiti, čitaj. Ako želiš nešto razumjeti, piši. Ako želiš nešto savladati, poučavaj…  cilj mi je učiti, dijeliti i rasti sa svima koji dođu na redovne satove ili radionice koje povremeno držim na različitim lokacijama.

Opasnost do danas nisam iskusila osim ako je opasnost to što Kundalini yoga mijenja život, pa sam se dala na put avanture bez povratka.