Zvučna masaža

Zvučna masaža

prema metodi Peter Hess®

je cjelovita metoda za poticanje zdravlja i revitalizaciju. Kontinuirano se razvija od 1984. godine i uspješno primjenjuje u sve više zemalja diljem svijeta.

Zvučne zdjele polažu se na određena mjesta po tijelu, te se ozvučuju. Moguća je cjelovita ili parcijalna masaža (leđa i/ili prednja strana). Klijent je pri tome potpuno odjeven.

Zvučna masaža duboko opušta i obnavlja živčani sustav.

Ključni pojam je vibracija. Nježni titraji prodiru kroz kožu tkiva i tjelesne šupljine do organa i kostiju. Djeluju na harmonizaciju svake pojedine stanice.

CIJENE

Termin možete dogovoriti putem kontakt obrasca.

Korisno je znati:

 • prije i nakon zvučne masaže potrebno je piti puno vode
 • ponesite ručnik i bočicu vode
 • skinite nakit prije tretmana
 • zvučnu masažu NE izvodim u prvih 12 tjedana trudnoće
 • nakon zvučne masaže dozvolite si laganiji ritam i nježnije aktivnosti;
 • prije prve zvučne masaže obavlja se razgovor s klijentom, te je nužno odvojiti malo više vremena;
 • zvučna masaža može se izvoditi i na djeci

Više od opuštanja

Tonovi zvučnih zdjela ne percipiraju se samo slušno nego i vibrotaktilno.

Radi se o nježnoj i neinvazivnoj metodi opuštanja koja se u Njemačkoj djelomice razvila u zvučnu terapiju, pa ju danas u svom radu koristi sve veći broj fizio- i ergoterapeuta, ali i psihologa i psihoterapeuta. Zvučna masaža u međuvremenu se našla i na popisu tretmana financiranih od njemačkog Zavoda za zdravstveno osiguranje,  te se kao djelotvorna metoda za poticanje zdravlja sve  češće javlja i u bolnicama https://www.youtube.com/watch?v=uC7QVKOrwMs

Iako zvučna masaža pruža podršku zdravlju, nije joj namjera nadomjestiti medicinsko ili terapijsko liječenje.

Vibracija i rezonancija

Usklađeno pulsiranje različitih bioritmova donosi vitalnost. Vibracije se mogu međusobno poticati ili sputavati. Za održavanje zdravlja je ključno konstantno stvarati vibracije koje se međusobno potiču i jačaju.

Ako je čovjek bez prestanka izložen raznim pritiscima, a ne čini ništa da se vrati u ravnotežu, on gubi mogućnost stvaranja harmoničnih ritmičnih vibracija.

Izvor neharmoničnih i aritmičnih vibracija su često:

 • narušeni međuljudski odnosi
 • brza hrana
 • neredovito spavanje
 • gubitak drage osobe
 • konstantna nesigurnost, strah, briga i dvojbe i sl.

Zvučna masaža pripomaže vraćanju ravnoteže u svaku stanicu tijela i potiče organizam na rad u skladnom ritmu.

Djeluje po načelu zvučne rezonancije.

Vrlo pojednostavljen primjer rezonancije može biti otvaranje vrata automobila daljinskim ključem. Samo jedan ključ s određenim signalom otvara vrata vašeg automobila jer automobil stupa u rezonanciju sa signalom ključa. Ako koristite drugi ključ,  vrata će ostati zatvorena.

Ukoliko se nalazi zgrada – interferencija – između vas i automobila, vrata se također neće otvoriti.

Isti proces konstantno se događa u ljudskom tijelu i šire. Odašiljemo i primamo signale.

Ako smo u rezonanciji sa sobom i svijetom oko sebe, sve teče besprijekorno i osjećamo se dobro.

Stupiti u suzvučje sa samim sobom

Sjećate li se  trenutaka kad vam se dogodilo da ste htjeli zapjevati, ali nikako da pustite glas jer je „ knedla“ u grlu bila prevelika? Je li vam se dogodilo da ste htjeli plesati, a nikako da ulovite ritam jer je tijelo bilo sputano?

S druge strane, sigurno je bilo perioda u životu kada ste sretno zapjevali sa svojim bližnjima, prijateljima ili neznancima. Nestala je odvojenost, padale su maske, a nastupila slatkoća povezanosti koja hrani svaku dušu. Iskusili ste osnovno povjerenje svojstveno svakom biću od rođenja, osjetili ste čistoću sebe i svega postojećeg.

Izvori takvih osjećaja su raznoliki i sežu od izlazaka sunca, nadahnutih govora, pjesme, plesa do boravka u prirodi i sl.

Ljudski život je podređen ritmu, prirodnim ciklusima, ponavljanju u određenim vremenskim razmacima, a koordinacija je osnovni princip ritmike tijela.

Kad dođe do separacije od prirodnih ritmova, čovjek ulazi u duboku neravnotežu. Unutarnja i vanjska rezonancija se narušavaju.

Zvučni praktičar putem primjene zvučnih zdjela nudi široki spektar harmoničnih ritmičnih vibracija, a klijent prihvaća tj. stupa u rezonanciju s onim titrajima koji su mu u danom trenutku potrebni za stupanje u suzvučje sa samim sobom.

Zvučni praktičar na svojevrstan način postaje glazbenik, a glazbenik je uspješan kad ljude uvede u ritam. Ritam je preduvjet za stupanje u skladan odnos sa sobom i svojom okolinom.

Na istoku se takvo iskustvo opisuje pojmom Nada Brahma prema kojemu je cijeli svijet nastao od zvuka iz jednog izvora.

Zvučne zdjele

Peter Hess®  terapeutske zvučne zdjele proizvode se na tradicionalan način iz legure bronce uz dodatak drugih plemenitih metala. U procesu kovanja istovremeno sudjeluje nekoliko iskusnih stručnjaka koji kovanjem u savršenom ritmu oblikuju zvučnu zdjelu.

U dodatnim postupcima zvučna zdjela dobiva optimalnu zvučnu i vibracijsku kvalitetu.

***

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)