Učiteljski tečaj Kundalini yoge

Upiši učiteljski tečaj

i prođi kroz transformirajuće iskustvo moćnih Kundalini retreata, te postani KRI-certificirani instruktor Kundalini yoge. Tečaj je namijenjen svima koji osjećaju potrebu ući dublje u znanje Kundalini yoge sa ciljem podučavanja, ali i onima koji osjećaju da je vrijeme krenuti putem samospoznaje.

U ponudi za 2024. je učiteljski tečaj 100 % uživo, a ove godine će se održati u prekrasnoj Makedoniji, u blizini Skopja.

Tečaj je koncipiran u cirkularnom obliku tj. moguće je pridružiti se bilo kojemu od modula.

Termini za 2024. godinu:

15.5.24.-19.5.24.

12.6.24.-16.6.24.

9.10.24.-13.10.24.

5.11.24.-10.11.24. 

 

Cijena učiteljskog tečaja iznosi 1350,00 €, za prijave do 1.5.2024. vrijedi Early Bird cijena od 1250,00 €.

Moguće je platiti u ratama u dogovoru s učiteljem.

Smještaj i hrana

Troškovi organizacije, smještaja i hrane (puni pansion – vegetarijanska prehrana) NISU uključeni u cijenu tečaja. Po modulu iznose ukupno 150,00 €.  Troškovi za smještaj i hranu NE uključuju troškove prijevoza. 

Za registraciju javite se na ivanabatev@gmail.com

Pohađanje samo pojedinačnih modula moguće je uz prethodni dogovor s učiteljem. Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaska na tečaj. Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

Nakon završetka prvog stupnja učiteljskog tečaja stječe se naziv:

KRI-certificirani instruktor Kundalini yoge prema učenju Yogi Bhajana®.

Svi KRI-certificirani instruktori Kundalini yoge ispunjavaju sve uvjete postavljene od Yoga Alliance RYT (Registered Yoga Teacher) od 200 sati.

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca (na dnu stranice). Za dodatne informacije pošaljite upit na kundaliniyoga@sat-amrit.com

Cjelovit program Aquarian Teacher

put je razvoja učitelja Kundalini yoge i sadrži ukupno tri stupnja:

Level 1 (1.stupanj)

podijeljen u nekoliko modula kroz godinu dana

*

osnove i buđenje INSTRUKTOR/ica

Level 2 (2.stupanj)

podijeljen u pet modula kroz minimalno dvije godine

*

transformacija PRAKTIČAR/ka
Level 3 (3.stupanj) realizacija UČITELJ/ica

 Kurikulum za 1.stupanj:

 • povijest i filozofija yoge;
 • dinamika podučavanja Kundalini yoge – kriya, pranayama;
 • zvuk i mantra
 • anatomija i fiziologija
 • um i meditacija
 • sadhana
 • humanologija (jogijski način života)
 • učitelj i učenik
 • duhovni put i još puno više

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri su uvjet za kvalifikaciju.

Učitelj

Nirmal Singh   je KRI-certificirani vodeći učiteljski trener (lead trainer) za programe Level 1 i Level 2 s više od dvadeset godina iskustva u podučavanju Kundalini yoge.

Nirmal Singh održava redovne učiteljske treninge prema Aquarian Teacher programu  po cijelom svijetu.

Razvoj učiteljskih trenera iziskuje godine, čak desetljeća prakticiranja, učenja i podučavanja. Od učiteljskog trenera se očekuje više od 1000 sati podučavanja Kundalini yoge, završen prvi stupanj učiteljskog tečaja, pet modula drugog stupnja s više od 500 sati teorije, te nekoliko godina stažiranja uz već formirane učiteljske trenere.

Potencijalni novi učiteljski treneri moraju se podvrgnuti međunarodnoj komisiji radi utvrđivanja kompetencije i zrelosti prije bilo kakvog imenovanja u pridružene, profesionalne ili vodeće učiteljske trenere. Potrebno je otprilike osam godina stažiranja prije imenovanja u vodećeg učiteljskog trenera za 1.stupanj.

Zašto izabrati KRI-certificirani učiteljski tečaj Kundalini yoge?

KRI je službena međunarodna organizacija koja promovira učenje Yogi Bhajana, te nadzire program učiteljskih treninga u 52 države.

Primarno nadzorno tijelo za učitelje Kundalini yoge je IKYTA.

 • KRI je JEDINA po Yogi Bhajanu priznata ustanova ovlaštena za izobrazbu instruktora/praktičara i učitelja Kundalini yoge
 • KRI potiče na pozitivne promjene životnog stila, te duhovno putovanje
 • KRI je vrlo raznolika i široka zajednica posvećena međusobnoj komunikaciji, pružanju podrške i zajedničkom stvaranju. Članstvo u 3HO Međunarodnom Udruženju Učitelja Kundalini Yoge (IKYTA) seže od profesionalne podrške do osobnog razvoja i umrežavanja.
 • Prvi stupanj učiteljskog tečaja Kundalini yoge prvi je korak na putu do produbljivanja znanja i vještina na 2. i 3. stupnju.
 • Svaki korak puta popraćen je podrškom posvećenih, iskusnih i duhovno zrelih učitelja.
 • KRI se drži standarda ETIČKOG KODEKSA KRITERIJA UČITELJA KUNDALINI YOGE i politike nulte tolerancije na kršenje tih standarda.
 • Kurikulum KRI-certificiranog učiteljskog tečaja nudi isti sadržaj bilo gdje na svijetu. Ako tečaj vodi za to osposobljeni KRI-certificirani učiteljski trener, možete biti sigurni da je program autentičan i u skladu s učenjem Kundalini yoge prema Yogi Bhajanu.

Yogi Bhajan

majstor Kundalini yoge je 1969. godine došao u SAD s misijom Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike“.

Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, yogu svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječeš rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet), a 1994.  IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) sa ciljem širenja znanja o Kundalini yogi diljem svijeta. U skladu s programom Aquarian Teacher školovane su tisuće instruktora Kundalini yoge.

*****

 • DD dot MM dot YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.