Od karme do dharme

Održivi razvoj na osobnoj, skupnoj i sveukupnoj razini

***

Svako ljudsko biće je na svom putu od karme do dharme.

Zakon karme vlada načinom kako nam se djela vraćaju, te utječe na budući kapacitet življenja.

No, glavno obilježje zakona karme jest milost.

Znak milosti jest činjenica da nam se djela vraćaju i pomažu probuditi dušu. Dobivamo priliku oblikovati svoj životni put. Samo tako postepeno postajemo svjesni zakona uzroka i posljedica, pa se korak po korak približavamo dharmi.

Razlika između karme i dharme mogla bi se opisati sljedećim riječima:

karma se sastoji od navika kojima SLUŽIMO, a dharma od navika koje nama SLUŽE. 

Navike kojima služimo su karmički obrasci tj. strukture koje su nastale od mnogobrojnih faktora – unutarnjih, vanjskih, konstitucijskih, planetarnih itd. –  i protežu se često u prošle živote.

Stvaramo cijele sustave obrazaca nad obrascima, zamršeno klupko koje skriva  korijen naše cjelovitosti, nastajanje i postojanje ljudskog bića. Postavlja se pitanje:

U kojoj smo mjeri svjesni svog klupka?

Koliko vremena tratimo ponavljajući iste karmičke obrasce, mrseći i zapetljavajući svoje životno klupko?

Koji je prvi korak k odmotavanju klupka?

Tečaj od karme do dharme upravo se bavi tim pitanjima i pruža potporu na putu sagledavanja vlastite prošlosti. Vodi na put zaključivanja karmičkih obrazaca, pruža priliku da se stane, pusti, vrati na početak ili promijeni smjer kretanja prema korijenu čovjekove cjelovitosti.

Sedam koraka do sreće podnaslov je tečaja jer ćemo proći kroz svaki korak koji vodi do ispunjene, dharmičke egzistencije prema tantričkoj tradiciji. Također ćemo se pozabaviti kontra-koracima tj. potezima koji nas odvode u suprotni smjer.

Tečaj obuhvaća osam cjelina raspoređenih kroz dva mjeseca. Cjeline se sastoje od predavanja, Kundalini prakse, zvučnih kupki, te spoznaje putem boja i oblika. Održat će se na lokaciji i u suradnji s centrom Atma Amenti. 

Datum početka: Četvrtak 8.9.2022. – Datum završetka: Četvrtak 27.10.2022.

Vrijeme: 19:45 – 21:45

Adresa: : Petrova 15, Zagreb

Mjesečna cijena: 500,00 kn (€ 66,36 )

Tečaj je koncipiran kao jedna cjelina, te nije moguće pridruživanje nakon održanog prvog sata.

Upiti i prijave na kundaliniyoga@sat-amrit.com

***

 “… i uz milijun slabosti, nedostataka i kvarnosti, uz sve strahove na ovom planetu, ako si u stanju podići se i zapjevati … mi smo mi, mi smo Bog … i zajedno smo otkucaj jednog srca, jednog Neba i jedne Zemlje … to je najčišća suština Boga u svima nama. Valja ju probuditi i njegovati u svim trenucima života na ovoj Zemlji.”

(Yogi Bhajan)