Sadhana

Sadhana

Što je sadhana?

Sadhana je svakodnevna duhovna praksa uglavnom u grupi. Sudjelovanje u jutarnjoj sadhani po tradiciji se ne naplaćuje i svi su dobrodošli. Trenutno traje zajednički projekt Sadhana instruktora Kundalini yoge u široj regiji – od Slovenije do Makedonije. Svake subote imate priliku sudjelovati u zajedničkoj zoom sadhani od 5:00 do 7:30 i iskusiti energije mnogih instruktora i praktičara Kundalini yoge.

Ukoliko osjetite da biste se pridružili, samo nazovite 098/171 0504 ili se javite putem maila na kundaliniyoga@sat-amrit.com i zatražite pristupne zoom podatke.

Prakticiranjem sadhane unosimo disciplinu u svoj život.  Prema starim spisima idealno je dnevno odvojiti dva i pol sata, tj. 10% vremena (od 24 sata) za duhovnu praksu. Najbolje vrijeme za sadhanu su ambrozijski sati tzv. amrit vela. To je između 3:00 i 7:00 sati kada su energije unutar magnetskog polja Zemlje najčišće, a čovjek je posebno otvoren za primanje Prane. Najbolje je sadhanu prakticirati u grupi jer je energija grupe puno jača. Ukoliko ne postoji mogućnost odlaska na grupne sadhane, preporučljivo je prakticirati sadhanu individualno.

Za razdoblje prijelaza u doba Vodenjaka Yogi Bhajan dao je upute za grupnu sadhanu tzv. Aquarian Sadhana. Sastoji se od recitacije Japjija, prakticiranja slijeda vježbi Kundalini yoge (kriye), te recitiranja sedam različitih mantri u trajanju od 60 minuta. Evo, kako to otprilike zvuči kad se ljudi spoje (najljepše i najmoćnije su sadhane uživo):

Često nam nije moguće pridržavati se optimalnog vremenskog okvira od preporučenih dva i pol sata dnevno. Važno je međutim u svoj život unijeti redovnu praksu, pa makar 15 minuta. Svaka osoba prema svojim mogućnostima procjenjuje koliko vremena dnevno može odvojiti za sadhanu, ali da bismo unijeli pozitivne promjene u svoj život potrebno je unijeti redovitost i disciplinu u svoju svakodnevicu.

***