E-Motion

je program namijenjen odbacivanju krutosti tijela. Prilagođen je svim ženama bez obzira na dob ili kondiciju. Potrebna je dobra volja i otvorenost. Pokrećemo cijelu kralježnicu, posebno torzo i zdjelicu, koji su najnepokretniji, a toliko važni za vitalnost i zadovoljstvo.

U svim aktivnostima vodi nas nježnost prema sebi, vode nas pitanja: do koje granice u ovom trenutku mogu ići? koliko želim tražiti od same sebe? koliko sebi želim pokloniti? jesam li spremna odbaciti krutost koja me sputava i koči?

Rad s tijelom je važan jer je tijelo dar života i posuda puna emocija. Žene su u većoj mjeri izložene svojim emocijama, a njihovo je tijelo k tomu alat i izvor stvaranja. Emocije nas motiviraju na stvaranje ili uništavanje, a osvijestiti tu golemu stvaralačku energiju možemo kada uspostavimo odnos sa svojim tijelom.

Teško je u brzom ritmu života svjesno upravljati svojom energijom, ako ne raspolažemo djelotvornim tehnikama i znanjima. Kaže se da žene nose tri čoška kuće. Povrh toga, one su svakodnevno izložene sve većim pritiscima poslovnog svijeta.

Svijet rada – svidjelo nam se to ili ne – još uvijek pretežito funkcionira prema muškim načelima. To su načela isključivosti, natjecanja i osvajanja, a na području suradnje i uključivosti postoji velika manjkavost. No, cjelovit napredak čovječanstva počiva na snazi i dostojanstvu žene. Tomu u prilog govori i jedan citat iz Siri Guru Granth Sahib  : muškarac je rođen od žene, začet u ženi … … bez žene ne može “… 

Žena, bez obzira bila ona majka ili ne, po svojoj prirodi predstavlja majčinska načela. Ta se načela – uključivost, šira slika, suosjećanje – već stoljećima omalovažavaju na mnogim društvenim razinama. U svrhu preživljavanja žena se ili podređuje ili usvaja muške obrasce ponašanja i u potpunosti gubi sebe i svoju ženstvenost.

Cilj nije pretpostaviti žensko načelo muškom i stvoriti novu neravnotežu nego objediniti oba načela u snazi. Postavlja se pitanje odakle započeti? Naravno od tijela.

Fizičko tijelo je posuda s bogatim sadržajem. To je splet mehanike, struje i kemije – mišići, živci i žlijezde. Sve što činimo svome tijelu utječe na to kako će izgledati naš život. Ne osjetimo li svoje tijelo nećemo osjetiti niti život.  Kada smo odrezani od tijela, odrezani smo od svojih osjećaja, a osjećaji su jezik duše.

Nepovezanost s tijelom, osuđivanje tijela, sram zbog tijela stvaraju plodno tlo za prostituciju na svim područjima života, dok svjestan i stabilan odnos sa svojim tijelom znači veću kvalitetu života, širu percepciju stvarnosti i time mogućnost preuzimanja odgovornosti.

je nastao na temelju istraživanja različitih iscjeliteljskih područja, iskustva u prakticiranju i podučavanju Kundalini yoge, te prakticiranja pokreta iz orijentalnog plesa koji još uvijek učim od Seadete Osmani, voditeljice plesne skupine Sheherezade. 

Povremene radionice održavaju se u Zaprešiću i na drugim lokacijama u Hrvatskoj. Termini se povremeno objavljuju na stranici. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca.

Cijena radionice: 200,00 kn (redovni polaznici  Yoga studija Zaprešić imaju 20 % popusta)

 

KLIKNI OVDJE za prijavni obrazac