Učiteljski tečaj Kundalini yoge

Upiši učiteljski tečaj

i postani KRI-certificirani instruktor Kundalini yoge. Tečaj je namijenjen svima koji osjećaju potrebu ući dublje u znanje Kundalini yoge sa ciljem podučavanja, ali i onima, koji samo žele produbiti svoje znanje o yogi i tragaju za samospoznajom.

Već nekoliko godina zaredom nudimo puno teorije, još više prakse, vrhunskog učitelja. Sve to uz zabavu i dobro druženje, mrvicu odmora, pa i turističkog štiha na različitim lokacijama u Hrvatskoj i široj regiji. Uključiti se možete u bilo koji modul jer je tečaj koncipiran cirkularno. Moduli se organiziraju u obliku “retreata” (povlačenja). Tečaj se održava na engleskom jeziku uz mogući prijevod na hrvatski.

Cjelovit program Aquarian Teacher put je razvoja učitelja Kundalini yoge i sadrži ukupno tri stupnja:

Level 1 (1.stupanj)

podijeljen u nekoliko modula kroz godinu dana

*

osnove i buđenje INSTRUKTOR/ica

Level 2 (2.stupanj)

podijeljen u pet modula kroz minimalno dvije godine

*

transformacija PRAKTIČAR/ka
Level 3 (3.stupanj) realizacija UČITELJ/ica

Program za prvi stupanj učiteljskog treninga Aquarian Teacher sastoji se od 220 sati (180 sati teorije i 40 sati prakse). Svi KRI-certificirani instruktori Kundalini yoge registrirani su u međunarodnom udruženju učitelja Kundalini yoge (IKYTA) i ujedno ispunjavaju sve uvjete postavljene od Yoga Alliance RYT (Registered Yoga Teacher) od 200 sati. Nakon završetka prvog stupnja učiteljskog tečaja stječe se naziv:

KRI-certificirani instruktor Kundalini yoge prema učenju Yogi Bhajana®.

 Kurikulum za 1.stupanj:

 • povijest i filozofija yoge
 • dinamika podučavanja Kundalini yoge
 • orijentalna/istočnjačka fiziologija
 • uvod u meditaciju
 • karma i zdravlje
 • jogijski način života (humanologija)
 • kriye i asane
 • učitelj i učenik
 • duhovni put

Sadhana (yoga i meditacija u ranim jutarnjim satima) i seva je sastavni dio školovanja. Sudjelovanje u svim modulima i jednodnevno sudjelovanje u Bijeloj Tantri su uvjet za kvalifikaciju.

Cijena učiteljskog tečaja za instruktora 1.stupanj / LEVEL 1:

1300,00 €

Troškove tečaja moguće je platiti u obrocima u dogovoru s učiteljem.

 Sve dodatne informacije o lokaciji i smještaju prijavljeni primaju putem emaila.

Smještaj i hrana

Troškovi organizacije, smještaja i hrane (puni pansion – vegetarijanska prehrana) po modulu iznose 250,00 € i NISU uključeni u cijenu tečaja. Podmiruju se za svaki modul zasebno. Troškovi za smještaj i hranu NE uključuju troškove prijevoza. 

Pohađanje samo pojedinačnih modula moguće je uz prethodni dogovor s učiteljem. Povrat novca nije moguć u slučajevima odustajanja ili nedolaženja na tečaj. Izdavanje certifikata nije moguće ako nisu podmireni svi troškovi tečaja.

Termini za 2022. / 2023. godinu:

31.3.2022. – 3.4.2022.

5.5. 2022. – 8.5.2022.

22.9.2022. – 25.9.2022.

12.10.2022. – 16.10.2022.

12.01.2023. – 16.01.2023.

Prijaviti se možete putem dolje navedenog prijavnog obrasca. Za dodatne informacije pošaljite upit na kundaliniyoga@sat-amrit.com

Učitelj

Nirmal Singh   je KRI-certificirani vodeći učiteljski trener (lead trainer) za programe Level 1 i Level 2 s gotovo dvadesetogodišnjim iskustvom u Kundalini yogi.

Nirmal Singh održava redovne učiteljske treninge prema Aquarian Teacher programu, te razne radionice  po cijelom svijetu.

Vidi KRI-certificirani učiteljski treneri: https://www.kundaliniresearchinstitute.org/kri-trainers

Razvoj učiteljskih trenera iziskuje godine, čak desetljeća prakticiranja i proučavanja. Od učiteljskog trenera se očekuje više od 1000 sati podučavanja Kundalini yoge, završen prvi stupanj učiteljskog tečaja, pet modula drugog stupnja s više od 500 sati teorije, te nekoliko godina stažiranja uz već formirane učiteljske trenere.

Potencijalni novi učiteljski treneri moraju se podvrgnuti međunarodnoj komisiji radi utvrđivanja kompetencije i zrelosti prije bilo kakvog imenovanja u pridružene, profesionalne ili vodeće učiteljske trenere. Potrebno je otprilike osam godina stažiranja prije imenovanja u vodećeg učiteljskog trenera za 1.stupanj.

Yogi Bhajan

majstor Kundalini yoge je 1969. godine došao u SAD s misijom Došao sam stvarati učitelje, a ne skupljati učenike“.

Preko 30 godina je putovao svijetom i podučavao Kundalini yogu, yogu svjesnosti. Na temelju svog prvog načela da pravo na sreću stječeš rođenjem, 1969. osniva 3HO – Organizaciju Healthy (zdrav), Happy (sretan), Holy (cjelovit, svet), a 1994.  IKYTA-u (International Kundalini Yoga Teachers Association) sa ciljem širenja znanja o Kundalini yogi diljem svijeta. U skladu s programom Aquarian Teacher školovane su tisuće instruktora Kundalini yoge.

Zašto izabrati KRI-certificirani učiteljski tečaj Kundalini yoge?

KRI je službena međunarodna organizacija koja promovira učenje Yogi Bhajana, te nadzire program učiteljskih treninga u 52 države.

Primarno nadzorno tijelo za učitelje Kundalini yoge je IKYTA.

 • KRI je JEDINA po Yogi Bhajanu priznata ustanova ovlaštena za izobrazbu instruktora/praktičara i učitelja Kundalini yoge
 • KRI potiče na pozitivne promjene životnog stila, te duhovno putovanje
 • KRI je vrlo raznolika i široka zajednica posvećena međusobnoj komunikaciji, pružanju podrške i zajedničkom stvaranju. Članstvo u 3HO Međunarodnom Udruženju Učitelja Kundalini Yoge (IKYTA) seže od profesionalne podrške do osobnog razvoja i umrežavanja.
 • Prvi stupanj učiteljskog tečaja Kundalini yoge prvi je korak na putu do produbljivanja znanja i vještina na 2. i 3. stupnju.
 • Svaki korak puta popraćen je podrškom posvećenih, iskusnih i duhovno zrelih učitelja.
 • KRI se drži standarda ETIČKOG KODEKSA KRITERIJA UČITELJA KUNDALINI YOGE i politike nulte tolerancije na kršenje tih standarda.
 • Kurikulum KRI-certificiranog učiteljskog tečaja nudi isti sadržaj bilo gdje na svijetu i ne razlikuje se po kvaliteti. Ako tečaj vodi za to osposobljeni KRI-certificirani učiteljski trener, možete biti sigurni da je program autentičan i u skladu s učenjem Kundalini yoge prema Yogi Bhajanu.

*****

 • Date Format: DD dot MM dot YYYY
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.